24. helmikuuta 2015

Historian havinaa Malaccassa


Yksin matkustaminen on supermahtavaa, sanottakoon se jo nyt. Siltikin, välillä on kiva matkustaa muiden kanssa, jakaa ruoka-annokset ja suunnistusvastuu. Kuala Lumpurin kiertämiseen en ehtinyt käyttää kuin pari vajaata päivää, kun Aasiaa kiertävät vanhat ja uudet ystäväni liittyivät seuraani. Yhdessä ranskalais-tsekkiläisen matkaseurueeni kanssa kävimme tutustumassa Malesian historialliseen pikkukaupunkiin Malaccaan ja myöhemmin rentouduimme Langkawin lomasaarella. Malacca ihastutti värikkäillä rakennuksillaan ja kapeilla kujillaan. Hostellimme River View Guesthouse sijaitsi aivan kaupungin läpi kulkevan joen vieressä ja ei kyllä turhan päite ollut paikka saanut nimeään. Hostellin isolta parvekkeelta olisi voinut sylkäistä ohitsekulkevaan virtaan. 



Kattibaarin tiskijukka otti lepoa ennen illan keikkaa. 

Koko Malaccan reissun ajan otimme melko rennosti, varsinkin Kuala Lumpurin kävelymaratonini jälkeen. Kaupunki on aikoinaan ollut sekä portugalilais-, hollantilais- että brittiläismiehityksen alla, mutta kaupunkiin muutti aikoinaan myös huomattava kiinalaisväestö. Eri maiden vaikutukset kaupungin katuihin ja arkkitehtuuriin voi aistia. 


Kiinalaiset toivat kaupunkiin mukanaan palan ruokakulttuuriaan. Aamiaiseksi kävimme siis naukkaamassa dim sumia, Hongkongin lempparia. Saimme tyttöremmillemme seuraa belgialaisesta nuoresta matkamiehestä ja San Franciscosta kotoisin olevasta kiinalaislähtöisestä teräspapasta. Kyseiseen herraan törmäsimme useimmiten aamutuimaan, kun tämä hölkkäsi joen vartta pienissä juoksushortseissa tai syventyi taiji-harjoituksiin hostellin alakerran aulassa. 



Ylläolevan sivukaivon kaltaisia turistiansoja on mukavasti ripoteltu ympäri Malaccan kaupunkia. Tien sivussa olevat viemärit ovat oma lukunsa pahaa-aavistamattomien turistien vammauttamisessa. Lemppariansani ovat kuitenkin tien keskeltä löytyvät avoimet viemärit, jotka tekevät etenkin pimeällä kulkemisesta huomattavasti mielenkiintoisempaa, varsinkin kun suurimman osan ajasta kuljen pää taivaissa hienoja rakennuksia ihaillen. Ihmettelen edelleen miten selvisimme kaikki reissusta ilman isoja vammoja.


Jos törmään Mr. Universumiin matkallani, tietysti otan kuvan tämän kanssa! Tämä taitaakin olla ainut kuva minusta nähtävyyksien edustalla koko reissun ajalta. Ainakin valitsin sen kaikista merkittävimmän nähtävyyden. 



Tunsin jonkinlaista hengenheimolaisuutta kuvan valkoisen pulun kanssa. Yes blondie, I can feel the eyes on me too. :---/


Seuraavana Langkawi! Mitäs tykkäätte postaustahdista? Oon ottanut tavaksi melkein joka päivä tehdä jotain postausten eteen, saa nähdä kauan riittää vapaa-aikaa ja puhtia tähän. Ehkä vähän lyhyempiä postauksia, mutta astetta useammin olisi kivempi lukea, vai mitä sanoo arvoisa raati? 

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Joo jee, enemmän on enemmän! Lisää kuulumisia siis vaan :DD
-Piia